Har du problem med att läsa nyhetsbrevet? Läs på webben.
 
Wikimedia Sveriges nyhetsbrev 8 oktober 2014

Wikimedia Foundations utvecklare får ny chef

Den nya chefen för Wikimedia Foundations utvecklare får nu en ny chef. Damon Sicore tar över rodret så att Erik Möller, som tidigare haft ansvaret, nu kan fokusera helhjärtat på produkter och strategi. Damon har tidigare bland annat jobbat på Mozilla Corporation där han hjälpte organisationen att växa från 27 anställda till över 600 stycken samt på Edmodo, Inc. som är ett nätverk för utbildningsmaterial. Som chef för utvecklarna kommer Damon Sicore att få en väldigt stor möjlighet att påverka hur framtidens Wikipedia kommer att se ut och vilka funktioner som kommer att utvecklas. Wikimedia Foundation har växt väldigt mycket de senaste åren och planerar en fortsatt snabb tillväxt för att kunna göra Wikipedia, och de andra projekt som stiftelsen driver, ännu bättre.

 

 

 Bild: Opendata.png av Auregann Licens: CC BY-SA 3.0.

Vinnova stödjer mängder av nya öppna data-projekt - och Wikimedia Sverige är en av vinnarna

I den senaste utlysningen för stöd till öppna data-projekt från Vinnova inkom 28 ansökningar. Av dessa fick 18 projekt stöd på totalt 5,5 miljoner kronor. Hela tre av dessa 18 projekt drivs av Wikimedia Sverige och föreningen är även involverad i ett fjärde. De beviljade projekten handlar om att fortsätta arbetet med dabasen för offentlig konst och lägga till data från fler kommuner; att utbilda om öppna data och fria licenser genom workshops och nyutvecklat informationsmaterial; samt att anpassa Wikidata till standarden DCAT-AP.

 
 
 
Nya blogginlägg

 

 

Nya podcasts

Wikipediapodden handlar om vad som händer på Wikimedias olika sidor, bland aktiva och annat intressant när det gäller öppen och fri kunskap. Programmet sänds regelbundet varannan vecka.

 

 

Har du några frågor? Svara på mailet så hjälper vi dig!

Text under CC BY-SA 3.0. Licenser för bilder kan variera. ​Följ oss gärna på:

Facebook  Twitter  Blogg
Wikimedia Sverige är en ideell allmännyttig förening i Sverige. För att avanmäla dig från nyhetsbrev, klicka här, eller skicka e-post.

Wikimedia Sverige​Wikimedia Sverige

Hantverkargatan 21
112 21 Stockholm
Sweden

Organisationsnummer 802437-8310
Bankgiro 5822-9915